З чаго варта пачаць і што будзе цікава кожнаму - кошт. Кошт стварэння самозамеса значна ніжэй, чым кошт любой брэндаваныя Жыжкі, у якой не заўсёды нават можна прачытаць склад. Плюс да гэтага кампаніі бяруць добры працэнт цэны за свой лагатып на бутыльке і этыкетку. Зараз у Вас з'явіўся шанец адмовіцца ад лішніх пераплаты - купіць гліцэрына і пропіленгліколь для самозамеса, пару-тройку араматызатараў, пры патрэбе яшчэ купіць нікацін «сотках», і цалкам захапіцца вылічэннем прапорцый для самой смачнай вадкасці сабе любімаму. Гэтай справе выдатна дапаможа наш калькулятар самозамеса, які пакажа колькі дадаваць кампанентаў хоць у працэнтах, хоць ў мілілітраў, хоць нават у кроплях.

Так як Вы зараз самі ствараеце тое, што будзе залівацца ў Ваш бак, не складзе працы падабраць менавіта тую насычанасць густу, а таксама крэпасць, якую даўно жадаў Ваш ўнутраны парыльшчык. А таксама менавіта таму можна быць упэўненым у якасці ўжытнай вадкасці.

Як зрабіць самозамес?
Як многія ўжо здагадаліся, «самозамесом» завуць ўласнаручна прыгатаваную вадкасць для лунання ў хатніх умовах. Асноўныя інгрэдыенты падобных прадуктаў: ​​пропіленгліколь (ПГ), гліцэрына (ВГ), араматызатары. Нікацін, як і дыстыляваная вада - не абавязкова.

Вада, прапiленглiколь і гліцэрына выкарыстоўваюцца для падрыхтоўкі, так званняў, «базавай вадкасці» (яе яшчэ называюць "нулёўку"). Такая вадкасць не валодае ні «крэпасцю», ні густам. Каб з асновы для самозамеса атрымаць гатовую вадкасць, неабходна дадаць араматызатары, даць настаяцца ад двух дзён (залежыць ад саміх араматызатараў), заправіць ў девайс і атрымліваць асалоду ад першага вопыту.

Кампаненты для самозамеса:
Пропіленгліколь - гэта глейкая празрыстая жыжка саладкавы густу. Ён добра змешваецца з вадой, а таксама лёгка пранікае ў слізістыя. Менавіта таму ён выдатна транспартуе нікацін па пасудзінах, а таксама араматызатар да рэцэптараў густу. Дзякуючы яму можна адчуць знаёмы многім парыльшчыка «удар па горле» пры зацяжцы.

Вадкасці, у аснову якіх кладзецца толькі PG даволі «жорсткія». З іх плюсаў, якія, дарэчы, на аматара:

· Адчуванне высокай крэпасці (у параўнанні з VG) пры аднолькавых канцэнтрацыях нікаціну.

· Густ араматызатараў больш выяўлены.

· Удар па горле некалькі больш жорсткім.

· Хутчэй знікае жаданне паліць.

Мінус ж толькі адзін - візуальна менш пара.

Вадкасці для вейп з глицериновой асновай больш прыемныя ці, дакладней сказаць, «мяккія». Можна адзначыць менш выразны густ (пры аднолькавым працэнце араматызатара, што і на пропіленгліколь), мінімальны ўдар па горле і складанасць накурено. Але пры гэтым густога і духмянага пара нашмат-нашмат больш.

Араматызатар і нікацін - гэта дабаўкі, з якімі кожны парыльшчык аддае перавагу эксперыментаваць сам.

Многія курцы перайшлі на пар не толькі з-за меркаванняў захаваць свой арганізм. Ім, як і хаджалым «вейперам» жудасна падабаецца вялікая разнастайнасць густаў, якія ў стане даць самозамес. Вы самі можаце праглядзець адпаведны раздзел «Араматызатары для электронных цыгарэт» на нашым сайце і пераканацца ў гэтым.

Для больш выяўленага і сакавітага густу ў нас таксама маюцца ўзмацняльнікі і падсалодвальнікаў густу - этилмальтол, сукралоза і іншыя, якія так палюбіліся гуру «вейперам». Яны дапамогуць перадаць вашаму пару больш раскрыты густ садавіны, свежай выпечкі і іншага.

Нікацін для самозамеса, і яго дазоўку, вам раскажам больш падрабязна ў адпаведных артыкулах, калі вы пачнеце ствараць свае вадкасці і вырашыце ці патрэбны ён вам.

Самозамес - лепшы выбар!
Як бачыце, самозамес - гэта выдатнае рашэнне для любога вейпера (вядома, мы не гаворым пра людзей, якія нават самі не могуць заправіць свой девайс). Вы заўсёды зможаце стварыць менавіта той смак, які вы хочаце, тую крэпасць, якая патрэбна, тыя прапорцыі, якія неабходныя. Але запомніце галоўную ісціну: «Якасць - вышэй цэны!».